Zekerheid door ervaring

Specialistische kennis

Deskundige taxatie

Actueel

Sieraden uit erfenis: verdelen, vermaken of verkopen?

Sieraden uit een erfenis: verdelen, vermaken of verkopen?

sieraden-taxatie-erfenis

 

Sieraden, goud en zilver verkregen uit een erfenis hebben vaak een grote emotionele waarde. Daarom is het van belang om er – na het wegvallen van een van uw geliefden of uzelf – een goede bestemming voor te vinden. Er zijn verschillende mogelijkheden om met juwelen uit een erfenis om te springen. Taxatiebureau Rothuis zet drie verschillende mogelijkheden op een rij.

 

Een poos geleden kwam er een dame bij Taxatiebureau Rothuis in Doetinchem langs met in haar handtas de sieraden en gouden munten van haar overleden moeder. Ze had de sieraden een tijd geleden van haar geërfd, maar nu ze lagen te verstoffen in een laatje van haar secretaire besloot ze advies bij ons in te winnen. Er moest een betere bestemming zijn voor de juwelen. In dit geval gaven we haar drie mogelijke opties: het verdelen van de sieraden, het vermaken van een sieraad tot een eigentijds juweel en het verkopen van de sieraden.

 

Het taxeren en/of verdelen van sieraden uit een erfenis
Stel: u wilt uw sieraden na overlijden verdelen onder de nabestaanden. Hoe wordt er dan een eerlijke verdeling gemaakt? Of misschien wilt u uw eigen sieraden bij leven al weggeven aan uw naasten – hoe zorgt u er dan voor dat iedereen krijgt waar hij of zij recht op heeft? Taxatiebureau Rothuis geeft uitsluitsel.

In de eerste plaats is het van belang de juiste waarde te bepalen. Wij kunnen dit voor u doen dmv een officieel taxatierapport of mondelinge taxatie. Één van onze gediplomeerde taxateurs zal elk sieraad in een officieel taxatierapport omschrijven. Gelet wordt daarbij onder meer op het materiaal, fatsoen, ouderdom, staat, het gewicht en de grootte van het sieraad. Zo krijgt u een onafhankelijk waardeoordeel over uw sieraad. Het taxeren van uw kostbaarheden is niet alleen van belang wanneer u deze wilt gaan verdelen onder uw naasten. Het is altijd van belang een goed taxatierapport te hebben van uw kettingen, ringen en andere juwelen. Waarom? Vaak blijkt op het moment van schade, verlies op diefstal dat u niet goed op de hoogte bent van de sieraden die u in uw bezit heeft, en daardoor onvoldoende verzekerd bent. Dat heeft dan weer tot gevolg dat u van de verzekering minder uitbetaald krijgt dan waar u eigenlijk recht op heeft.

 

sieraden taxatie erfenis verdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tevens is een mondelinge taxatie mogelijk. Wij zullen met u de sieraden stuk voor stuk beoordelen en bespreken wat de waarde is in bijv. het economische verkeer of de verzekeringswaarde. Kom dus gerust langs bij Taxatiebureau Rothuis in Doetinchem met uw sieraden die getaxeerd moeten worden.

Een oud sieraad vermaken tot een nieuw eigentijds juweel
Een andere manier om de uit een nalatenschap verkregen sieraden nieuw leven in te blazen, is door ze te vermaken tot een nieuw sieraad. Om een voorbeeld te geven: de dame uit bovenstaand voorbeeld had onder meer de trouwringen van haar ouders geërfd. Ze besloot deze samen te voegen tot één nieuwe ring. Onze meeste-goudsmid tekende ter plekke een aantal ontwerpen waaruit zij kon kiezen, nadat haar oog was gevallen op een tijdloos ontwerp met briljant werd deze door ons vermaakt en opgeleverd binnen 10 werkdagen. Mevrouw draagt nu een prachtige nieuwe ring die is gemaakt van de trouwringen van haar ouders.

 

Maar niet alleen oude ringen kunnen wij vermaken tot een prachtig nieuw eigentijds sieraad, ook andere juwelen die nu niet gedragen worden transformeren wij tot een modern ontwerp.

 

Tijdens de taxatie zullen er wellicht ook sieraden aan bod komen die wel gedragen zullen gaan worden maar alleen even gecontroleerd en gereinigd moeten worden. Voor het behouden van de natuurlijke glans van oude juwelen en diamanten moeten ze regelmatig gereinigd worden. Deze juwelen kunnen dof worden door zeep-, stof-, huidvet- of cosmeticaresten. Tijdens de taxatie zullen deze sieraden in ons goudsmid-atelier professioneel gereinigd en gecontroleerd worden. U kunt uw juwelen het best tenminste één keer per jaar door ons laten nakijken. We controleren het juweel dan op losse zettingen en eventuele tekenen van slijtage, en maken het meteen professioneel schoon.

 

 

 

 

erfenis sieraad aanpassen edelsmid sieraden vermaken goudsmid doetinchem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verkopen van sieraden uit een erfenis
Natuurlijk kunt u de sieraden uit een erfenis ook verkopen. Bij Taxatiebureau Rothuis kunt u uw sieraden heel eenvoudig omzetten in contant geld of er iets anders voor terugkopen. Wij kopen alles op: oorbellen, armbanden, broches, gouden ringen, kettingen en hangers – noem maar op. Ook sloopgoud en beleggingsmunten zoals het gouden tientje, Maple Leaf, Kurgerrand, Wiener Philharmoniker, Panda en Brittania zijn bij ons van harte welkom. Het oud goud smelten wij in ons atelier om en maken er een nieuw sieraad van. De gouden en zilveren munten worden verkocht aan verzamelaars.

Hoe het werkt? Heel simpel. Wanneer u met uw te verkopen sieraden naar onze winkel in Doetinchem komt, maakt één van onze deskundige en gecertificeerde taxateurs (niet alleen voor sieraden, maar ook voor horloges en edelstenen) een gratis taxatie. Alle aspecten die van belang zijn om de verkoopwaarde van uw sieraad te bepalen – denk daarbij aan materiaal, gewicht en afmetingen – worden daarbij meegenomen. Dit is vaak binnen enkele minuten bekeken. U krijgt dan bij ons gegarandeerd de hoogste prijs die u voor uw sieraden kunt krijgen.

 

erfenis verkopen juwelier taxateur goudsmid erfenis vermaken doetinchem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u aanvullende vragen of wilt u meer informatie hebben over het taxeren van sieraden uit een erfenis? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Of kom naar onze winkel aan de Doctor Hubernoodtstraat 34A in Doetinchem. De koffie staat altijd klaar.

Komt u met de auto? In de parkeervakken voor onze winkel (9, 10, 11 en 16, 17 en 18) kunt u gratis parkeren. Komt u met het openbaar vervoer? Wij halen u graag op vanaf het station.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar blogoverzicht

De pluspunten van Taxatiebureau Rothuis

 • Kies voor zekerheid
 • Voorkom discussie met uw verzekerings- maatschappij door een taxatierapport
 • Specialistische kennis
 • Deskundige taxatie
 • Aan ons verkopen is ook mogelijk, d.w.v. contante uitbetaling of overboeking per bank
 • Geen verborgen kosten
 • Geen aankoop verplichting

Taxatiebureau Rothuis

Doctor Hubernoodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem (Gelderland)

Tel: 0314 39 20 66
info@juwelierdetijd.nl

tell-02

google_plus  youtube_2

Taxateur, Diamantair & Edelsteenkundige

 • Taxateur juweliersartikelen
  »
  Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche
 • Diamant taxateur CDG
  »
  Hoge Raad Diamant Antwerpen
 • Europees Gemmoloog EG
  »
  Federation of European Education in Gemmology
 • Gemmoloog DGI
  »
  Dutch Gemmological Institute

Aangesloten bij

NJU
Gemmologisch Gilde Nederland
Waarborg Holland

Meester Goudsmid Designer

 • Art de Bijou et du joau
  »
  CFA Le Vigan (Frankrijk)
 • Joaillerie
  »
  CFA Le Vigan (Frankrijk)