Zekerheid door ervaring

Specialistische kennis

Deskundige taxatie

Actueel

“Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde”

Joël Rothuis van Taxatiebureau Rothuis

“Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde”

Met een geoefend oog taxeert hij nieuwe en antieke sieraden. Van een vintage Cartier horloge tot een Colombiaanse smaragd. Thuis bij de klant in binnen- of buitenland of op zijn kantoor, waar hij in zijn laboratorium onder meer edelstenen determineert. Joël Rothuis is als geregistreerd taxateur bevoegd taxaties te verrichten voor verzekeringen, boedelverdelingen en inkoop. Ook adviseert hij bij schade of verlies en stelt een expertiserapport op. “Tijdens het taxeren ontdek ik vaak de mooiste ‘pareltjes’.”

“Sieraden uit een erfenis, boedelscheiding of verdeling hebben vaak een grote emotionele waarde. Na het vaststellen van de juiste waarde door middel van een taxatierapport, adviseer ik bijvoorbeeld bij de verdeling onderling in de familie. Ook kopen we artikelen in die de klant wil verkopen. Daarnaast repareren, restaureren en vermaken we sieraden in eigen atelier. Onze collectie bestaat uit een ruim aanbod antieke en nieuwe sieraden, waaronder Niessing, Cartier en Piaget. Tevens is het mogelijk bij Taxatiebureau Rothuis veilig en betrouwbaar fysiek goud en beleggingsmunten munten aan te kopen. Het laten opstellen van een taxatierapport voor je sieraden en andere waardevolle bezittingen, is belangrijk voor een verzekeraar”, benadrukt Joël. “Bij beschadiging, verlies of diefstal, keert een verzekeraar daadwerkelijk uit naar waarde.”

 

Diamantspecialist
Joël is de derde generatie in het Doetinchemse juweliersbedrijf De Tijd. ”Als kleine jongen was ik gefascineerd door edelstenen, antieke wapens en munten. Ik ging altijd mee naar veilingen en antiekbeurzen. Na de juweliersopleiding aan de Vakschool Schoonhoven, volgde ik een verdieping tot edelsteendeskundige. Ik kan edelstenen determineren, eventuele behandelingen vaststellen en zien of het een synthetische edelsteen betreft. Daarna heb ik me in Antwerpen gespecialiseerd in diamanten.” Na het behalen van zijn titel Diamantexpert aan de HRD, heeft hij het examen voor register taxateur & schade-expert afgerond. “De kwaliteitsbepaling van geslepen diamant kan worden vastgesteld door de 4C’s. Het gewicht van een diamant wordt bepaald aan de hand van carat, clarity ofwel zuiverheid, color en cut. Cut is het slijpsel dat de schittering van de steen bepaalt. Iedere diamant heeft een unieke identiteitskaart. Bij geen enkele diamant zijn de 4C’s hetzelfde.”

 

Adviesgesprek en/of taxatie op afspraak.
Taxatiebureau Rothuis
Dr. Huber Noodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem
(0314) 392066.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar blogoverzicht

De pluspunten van Taxatiebureau Rothuis

 • Kies voor zekerheid
 • Voorkom discussie met uw verzekerings- maatschappij door een taxatierapport
 • Specialistische kennis
 • Deskundige taxatie
 • Aan ons verkopen is ook mogelijk, d.w.v. contante uitbetaling of overboeking per bank
 • Geen verborgen kosten
 • Geen aankoop verplichting

Taxatiebureau Rothuis

Doctor Hubernoodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem (Gelderland)

Tel: 0314 39 20 66
info@juwelierdetijd.nl

tell-02

google_plus  youtube_2

Taxateur, Diamantair & Edelsteenkundige

 • Taxateur juweliersartikelen
  »
  Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche
 • Diamant taxateur CDG
  »
  Hoge Raad Diamant Antwerpen
 • Europees Gemmoloog EG
  »
  Federation of European Education in Gemmology
 • Gemmoloog DGI
  »
  Dutch Gemmological Institute

Aangesloten bij

NJU
Gemmologisch Gilde Nederland
Waarborg Holland

Meester Goudsmid Designer

 • Art de Bijou et du joau
  »
  CFA Le Vigan (Frankrijk)
 • Joaillerie
  »
  CFA Le Vigan (Frankrijk)