Zekerheid door ervaring

Specialistische kennis

Deskundige taxatie

Goud en beleggingsmunten kopen

Goud en beleggingsmunten kopen

Bij Taxatiebureau koopt u veilig en betrouwbaar fysiek beleggingsgoud. Voor het overgrote deel zijn deze baren in minstens 99,90% puur goud. Ook bestaat er de mogelijkheid gouden munten te kopen. Bekende voorbeelden hiervan zijn; het gouden tientje uit Nederland, Krugerrand uit Zuid-Afrika, Maple leaf uit Canada en de Oostenrijkse Philharmoniker gouden munt.

Waarom kiezen voor fysiek goud kopen

Wanneer u kiest voor fysiek goud dan is dit uw bezit. En geen virtueel goud of geld op de computer van uw bank. Hierdoor heeft goud zijn intrinsieke waarde. Goud is namelijk zeldzaam, onvergankelijk en zeer kostbaar om te delven. Hierdoor heeft goud zijn waarde overal ter wereld. En dus altijd overal inwisselbaar! Koopt u goud bij Taxatiebureau Rothuis in Doetinchem dan bieden wij een terugkoop-garantie volgens de actuele marktprijs.

gouden beleggingsmunten en fysiek goud kopen

Goud als betaalmiddel

Sinds mensen heugenis wordt goud gebruikt als betaalmiddel. Dit komt o.a. doordat goud een zeldzaam edelmetaal is en het beperkt te delven is. Geld daarentegen is onbeperkt te drukken. Wanneer goud wordt opgeborgen in een kluis is goud slijtvast en onverwoestbaar. Het gaat geen chemische reactie met zuurstof in de lucht aan. Het verweerd dus niet in de loop van tijd. Verder is een voordeel van fysiek goud dat het een hoge waarde heeft per gewichtseenheid. Dit komt doordat goud een hoog soortelijk gewicht heeft. Hierdoor is het compact te vervoeren, en eenvoudig op te bergen in bijvoorbeeld een kluis.

Goud is het antwoord op inflatie

De inflatie die wij vandaag de dag kennen zorgt ervoor dat de koopkracht van de gulden, euro en dollar gedaald zijn met ruim 50% in de afgelopen dertig jaar. In de periode van 1969 tot 1979 zelfs een erg hoge inflatie, die de prijzen soms met wel 10% per jaar deed stijgen. De koopkracht van goud is in deze periode alleen maar toegenomen. Partijen die beweren dat dit te danken valt aan de centrale banken investeren in fysiek goud. De achterliggende gedacht hiervan zou zijn dat er een onzichtbare belasting geheven wordt. Kortom de beleggers die voor goud kozen bleef hun belegging waardevast.

gouden munten kopen

 

Goudproductie op termijn flink lager, vraag naar goud stijgt

De wereldwijde goudproductie nam afgelopen jaar met 4 procent toe. Echter op termijn ligt een stevige daling voor de hand, en dat zal zich terugvertalen in een behoorlijke stijging van de goudprijs. De kans dat er minder goud uit de grond gehaald wordt is aanzienlijk. De grootste goudmijngroep ter wereld Barrick Gold heeft in de afgelopen jaren flinke afschrijvingen gehad. Niet alleen deze goudmijngroep heeft grote afschrijvingen gehad. Ook bij andere goudmijnen is er sprake van hogere afschrijving, waardoor duurdere ontginningen afgebouwd zullen worden. Deze zijn namelijk alleen rendabel als de goudprijs hoog staat.

goud kopen in doetinchem

 

Overzicht: dit zijn de meest verkochte beleggingsmunten – Taxatiebureau Rothuis Doetinchem

Nu verwacht wordt dat de goudprijs het komende jaar weer gaat dalen, is het misschien aantrekkelijk om te beleggen in goud. In gouden munten bijvoorbeeld – bij particulieren al vele jaren populair. Taxatiebureau Rothuis uit Doetinchem geeft in kleine inleiding in de wondere wereld van beleggingsmunten. Want wat zijn de beleggingsmunten, welke muntsoorten zijn er en waar moet u op letten als u ze koopt?

Beleggingsmunten zijn gouden munten waarin beleggers een deel van hun vermogen veilig kunnen stellen: goud is immers altijd geld waard en minder inflatiegevoelig dan valuta. Het mag dan ook geen wonder heten dat beleggen in goud nog altijd de meest populaire en veilige manier van beleggen is – niet alleen voor vermogende instanties of particulieren, maar ook voor eenieder die wat geld opzij heeft gelegd en daar iets mee wil doen.

Het belangrijkste kenmerk van een beleggingsmunt is dat de waarde van de munt uitsluitend wordt bepaald door de netto hoeveelheid puur goud dat de munt bevat. Het jaartal, zuiverheid of land van herkomst is van minder belang – alhoewel sommige gouden munten populairder zijn dan andere. De standaard beleggingsmunt weegt een ounce, omgerekend 31,103 gram fijngoud. Ook zijn er kleinere varianten: 1/10 oz, ¼ oz, ½ oz en 1 oz. 1 oz staat dan weer voor 1 ounce, wat omgerekend 31,103 gram is.

gouden beleggingsmunten en goud kopen

Veel landen geven beleggingsmunten uit. Hieronder vindt u een overzicht van de bekendste munten, met daarin alle informatie die u nodig heeft. Als u één van deze munten wilt kopen of verkopen in Doetinchem kunt u contact opnemen via (0314) 392066.

Gouden tientje (Nederland)
Krugerrand (Zuid Afrika)
Maple Leaf (Canada)
Brittania (Verenigd Koninkrijk)
Wiener Philharmonicer (Oostenrijk)
Panda (China)

Wilt u een gouden munt, of om de meer gangbare term te gebruiken: beleggingsmunt kopen, verkopen of laten taxeren – dan bent u bij Taxatiebureau Rothuis in Doetinchem aan het juiste adres.

goud baren kopen

 

De pluspunten van Taxatiebureau Rothuis

 • Kies voor zekerheid
 • Voorkom discussie met uw verzekerings- maatschappij door een taxatierapport
 • Specialistische kennis
 • Deskundige taxatie
 • Aan ons verkopen is ook mogelijk, d.w.v. contante uitbetaling of overboeking per bank
 • Geen verborgen kosten
 • Geen aankoop verplichting

Taxatiebureau Rothuis

Doctor Hubernoodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem (Gelderland)

Tel: 0314 39 20 66
info@juwelierdetijd.nl

tell-02

google_plus  youtube_2

Taxateur, Goudsmid & Diamantair

 • Meester Goudsmid designer
 • Register Taxateur & schade-expert
 • Diamantexpert C.D.G.
 • Europees Gemmoloog E.G.
 • Edelsteendeskundige D.G.I.

Beste klanten,

Wij zijn geopend en hanteren gewijzigde openingstijden:

Maandag en dinsdag GESLOTEN.

Woensdag t/m vrijdag 10 – 17:30 uur. Vrijdag koopavond ENKEL op afspraak.

Zaterdag 10 – 17 uur.

Zondag ENKEL op afspraak.

Telefonisch (0623566856) en per mail (info@juwelierdetijd.nl) blijven wij normaal bereikbaar.

Wel houden wij rekening met extra hygiënemaatregelen en volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Wilt u liever niet naar de winkel komen maar een afspraak bijv. bij u aan huis dan is dit mogelijk. Ook leveren wij reeds geplaatste bestellingen bij u thuis.